Vepřový bůček pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 1197 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 188.8 mg
 - Vláknina 136.5 mg
 - Vitamín A 136.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
 - 
                                2
Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
 - 
                                3
Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
 - 
                                4
Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
 - 
                                6
Krátce převaříme.