Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 833 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 1397.2 mg
 - Vláknina 15303 mg
 - Vitamín A 15303 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. 5 stroužků česneku prolisujeme.
 - 
                                2
Brambory v míse je smícháme se solí, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a pepřem a umícháme polotuhé těsto.
 - 
                                3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a ty potřeme zbylým prolisovaným česnekem.
 - 
                                4
Každý jednotlivý plátek masa obalíme plátkem anglické slaniny, zachytíme párátkem, namočíme do bramborového těsta a smažíme dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.