Lívance s ovocem
Suroviny
- 20 g Jablka
 - 20 g Jahody zahradní
 - 20 g Kompot hruškový
 - 20 g Kompot jablečný
 - 20 g Kompot mandarinkový
 - 20 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 400 g Mouka špaldová
 - 300 g Jogurt bílý
 - 40 g Arašídy loupané pražené solené
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 90.1 mg
 - Draslík 260.5 mg
 - Vláknina 622 mg
 - Vitamín A 622 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: do misky vylijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vysypeme cukr, vanilkový cukr, přisypeme mouku s kypřícím práškem, metličkou dobře rozšleháme.
 - 
                                2
Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme, lžíci překládáme těsto z misky na pánev a z obou stran opečeme. Růžově opečené lívance skládáme hned na mělký talíř a přidáme ovocný salát, který posypeme arašídy.
 - 
                                3
Salát: hrušky, jablka, mandarinky, jahody nakrájíme na malé kostky do misky, zalijeme jogurtem a zamícháme.