Mandlové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 291.9 mg
 - Vláknina 4787.8 mg
 - Vitamín A 4787.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce nakrájíme na plátky a vaříme v hrnci s osolenou vodou 10 minut, poté je necháme okapat.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přisypeme do pánve plátky mandlí, brambory a kurkumu a smažíme 3 minuty za neustálého míchání. Poté vmícháme roketu.
 - 
                                3
Směs vyklopíme do ohnivzdorné misky, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 190°C.
 - 
                                4
Ihned podáváme.