Drobenka bramborová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 7 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 1013.2 mg
- Vláknina 13535 mg
- Vitamín A 13535 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme nakrájené brambory na kostky 10 minut. 
- 
                                2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici a smažíme 5 minut. Vznikne drobenkové sypání. Strouhanku dáme do misky a vmícháme smaženou cibuli, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Brambory scedíme a dáme do zvláštní misky, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme je. Vmícháme nastrouhaný sýr. 
- 
                                4Brambory přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů, dokud drobenka nezhnědne. 
- 
                                5Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        