Vepřové plecko s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 747.5 mg
 - Vláknina 805.8 mg
 - Vitamín A 805.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme.
 - 
                                2
V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme.