Paprikový pečený chleba
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 7 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 119.6 mg
- Vláknina 6555 mg
- Vitamín A 6555 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem. 
- 
                                2Do pekáče dáme rozpůlené papriky zbavené semínek, pokapeme olejem a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 20 minut. Poté je oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Do misky dáme cukr, droždí a zalijeme 1 dl vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít 15 minut. 
- 
                                4V další míse smícháme mouku se solí, vmícháme droždí, zbylou vodu a vypracujeme hladké těsto. Zpracováváme ho 5 minut, poté přikryjeme fólií a necháme kynout 30 minut. 
- 
                                5Těsto poté nakrájíme na 3 stejné díly, vyválíme na placky o malinko větší, než je dortová forma. 
- 
                                6Jednu placku dáme na dno formy, aby přebývající část těsta lemovala stěny formy do výše 2 cm, pokryjeme 1/2 paprikové směsi. 
- 
                                7Druhou placku dáme na první, dáme na ni zbylé papriky a zakryjeme posledním dílem těsta. Přečuhující okraje zahneme po stranách dolů. 
- 
                                8Těsto přikryjeme fólií a necháme 40 minut kynout, poté pečeme 45 minut v troubě, dokud nezezlátne. 
- 
                                9Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        