Brambory s citronem a olivami pečené ve slupce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 817.6 mg
- Vláknina 12728.8 mg
- Vitamín A 12728.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou polovinu nasekáme na kousky. Brambory omyjeme, větší rozkrojíme na poloviny, smícháme s citronovou šťávou, kousky citronu, prolisovaným česnekem a olejem. Ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                2Rozložíme na plech a poklademe kousky másla. V troubě předehřáté na 220°C pečeme cca 25-30 minut dozlatova. Přidáme nakrájené olivy a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        