Minestra s těstovinami
Suroviny
- 100 g Těstoviny čtyřvaječné
 - 350 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 250.5 mg
 - Vláknina 8663 mg
 - Vitamín A 8663 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Krátce osmahneme, zalijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vše vaříme doměkka.
 - 
                                2
Chvíli před koncem vaření vsypeme do polévky těstoviny a dovaříme.
 - 
                                3
Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.