Jablečná omáčka na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 194.3 mg
 - Vláknina 8732.5 mg
 - Vitamín A 8732.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem.