Vepřové kotlety pašerácké

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Anglická slanina
  • 10 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Salám uherský
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 356.7 mg
  • Vláknina 77.2 mg
  • Vitamín A 77.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.

  • 3

    Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 4

    V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.

  • 5

    Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.

Komentáře k receptu