Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 130 g Karotka
 - 10 g Nové koření celé
 - 20 g Olej olivový
 - 1 g Pepř černý celý
 - 400 g Sýr Čedar
 - 300 g Salsa rajčatová
 - 300 g Omáčka Guacamole
 - 250 g Chilli omáčka
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 450 g Salát ledový
 - 10 g Sůl
 - 1200 g Kuře
 - 3 ks Bobkový list
 - 10 ks Tortilla
 - 2 l Voda pitná
 - 1.5 kg Kuřecí skelety
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1102 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 116 g
 - Cholesterol 142.3 mg
 - Draslík 1237.8 mg
 - Vláknina 35851.9 mg
 - Vitamín A 35851.9 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí základ Ambiente [47000]:
 - 
                                2
Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
 - 
                                4
Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
 - 
                                6
Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
 - 
                                7
Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.
 - 
                                8
Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.
 - 
                                9
Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.