Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 80 g Cibulka jarní
 - 50 g Hořčice Dijonská
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 70 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 8 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 178.5 mg
 - Draslík 650.5 mg
 - Vláknina 1525.5 mg
 - Vitamín A 1525.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.