Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cukr moučkový
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Ananas
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Sůl
 - 4 cl Víno portské
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 194.2 mg
 - Draslík 372.1 mg
 - Vláknina 2014.5 mg
 - Vitamín A 2014.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.
 - 
                                2
Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.
 - 
                                3
Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.
 - 
                                4
V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                5
Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.
 - 
                                6
V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.