Postní polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 10433.2 mg
- Vitamín A 10433.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nabobtnalý a propláchnutý hrách dáme vařit do osolené vody. Vaříme zvolna, aby nám zůstal hrách celý a voda čistá. 
- 
                                2Jakmile hrách změkne, scedíme vodu do nádoby. Hrách odložíme a můžeme z něj pak zhotovit hrachovou kaši. 
- 
                                3Zeleninu očistíme, nakrájíme, osmažíme na másle a osolíme. 
- 
                                4Zalijeme vodou z vařeného hrachu, přilijeme čerstvou vodu a povaříme. 
- 
                                5Podusíme na tuku houby a zelený hrášek. 
- 
                                6Polévku přecedíme, přidáme dušené houby s hráškem a dušenou rýži. Opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        