Okurky plněné dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 253.4 mg
 - Draslík 265.5 mg
 - Vláknina 133 mg
 - Vitamín A 133 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně: žemle namočené v mléce přidáme k namletému masu, vymačkáme, přidáme žloutky, nasekanou petrželovou nať a směs řádně promícháme.
 - 
                                2
Příprava okurek: okurky oloupeme, rozkrojíme podélně, odstraníme semena, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Poté je odkryjeme a trochu opečeme.
 - 
                                3
Podáváme jako předkrm anebo s brambory a salátem jako hlavní jídlo.