Dlouhé papriky nadívané rybím kari v páře
Suroviny
- 300 g Filé rybí
 - 410 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Krevetová pasta
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 15 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 ks Galgan
 - 4 ks Koriandr celý
 - 2 ks Omáčka rybí
 - 2 ks Kokosová smetana
 - 2 ks Thajská bazalka
 - 5 ks Kafirové listy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 2910.4 mg
 - Vláknina 9465 mg
 - Vitamín A 9465 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 290 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru smícháme sušené chilli papričky s česnekem, šalotkou a kořenem koriandru. K tomu přidáme galgán, kafirové listy, garnátovou pastu a sůl. Vše postupně zpracujeme v hladkou kari-pastu. V misce tento kari základ promícháme s rybím masem, kokosovým mlékem, vejci a rybí omáčkou. Ještě 10 minut vše mícháme, pak misku přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky odpočinout.
 - 
                                2
Papriky zbavené jader omyjeme a utřeme. Do každé z nich vložíme pár lístků bazalky, pak je lžící naplníme téměř po okraj rybí nádivkou.
 - 
                                3
Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Naplněné papriky naskládáme na talíř, který vložíme do hrnce na pařák. Plamen zmírníme, aby voda jen zvolna vřela. Přiklopíme pokličkou a 15-20 minut dusíme v páře. Průběžně kontrolujeme, jestli se voda během vaření nevyvařila.
 - 
                                4
Poté hrnec odstavíme z ohně, plněné uvařené papriky naložíme na talíře, polijeme kokosovým mlékem a posypeme kafirovými listy a nudličkami z chilli papriček.