Špenátový salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 10.1 mg
 - Draslík 1695.3 mg
 - Vláknina 19871 mg
 - Vitamín A 19871 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.2 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý čerstvý špenát osušíme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme částí citronové šťávy a promícháme v míse se špenátem.
 - 
                                3
Zakysanou smetanu smícháme s olejem, přilijeme pomerančovou šťávu a zbylou citronovou šťávu a mírně osolíme. Zálivku nalijeme do mísy na špenát s jablky a vše promícháme.
 - 
                                4
Salát posypeme mletými vlašskými ořechy.