Nudle na smetaně s uzeným a šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 39.8 mg
 - Draslík 18.8 mg
 - Vláknina 4980.3 mg
 - Vitamín A 4980.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.
 - 
                                2
Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.
 - 
                                3
Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.
 - 
                                4
Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.