Agghiotta z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 822 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 834.4 mg
 - Vláknina 5925 mg
 - Vitamín A 5925 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky necháme 15 minut bobtnat v misce s vlažnou vodou, scedíme, pokrájíme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, pokrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a česnek. Česnek vyhodíme, přidáme piniová semínka, hrozinky, omyté kapary, olivy a rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného zamíchání cca 10 minut.
 - 
                                3
Omyjeme a osušíme plátky rybího masa, lehce osolíme a opepříme, dáme do pekáče se zbývajícím olejem, přelijeme připravenou omáčkou, posypeme petrželkou. Pekáč dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C a v polovině pečení rybí maso obrátíme. Jakmile je maso hotové, pokrm ihned podáváme.