Hovězí roláda po moravsku
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Párky Debrecínské
 - 300 g Vepřový bok
 - 600 g Hovězí kýta
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kari koření
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Saturejka
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 3384 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 712.5 mg
 - Vláknina 7165.7 mg
 - Vitamín A 7165.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.
 - 
                                2
Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
 - 
                                3
Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.