Hřebenatky s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 26.4 mg
 - Draslík 474.4 mg
 - Vláknina 6497 mg
 - Vitamín A 6497 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.
 - 
                                2
Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.
 - 
                                3
Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                4
Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.