Omáčka Nantua
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 9209 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 688.5 mg
 - Vláknina 2637 mg
 - Vitamín A 2637 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Hrudníky pokrájíme na větší kusy.
 - 
                                3
Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.
 - 
                                4
Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.
 - 
                                5
Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.