Párková roláda z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1570 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 464.4 mg
 - Vláknina 50.3 mg
 - Vitamín A 50.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
 - 
                                2
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
 - 
                                3
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
 - 
                                5
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
 - 
                                6
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.