Fazolový salát s olivami
Suroviny
- 250 g Fazole bílé sterilované
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 14 ks Olivy černé
 - 1 ks Salát římský
 - 6 ks Cibule lahůdková
 - 3 špetka Sůl
 - 4 plátek Chléb Knaeckebrot
 - 1.5 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Libeček
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 4556 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 456.8 mg
 - Vláknina 38109.2 mg
 - Vitamín A 38109.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek.
 - 
                                2
Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Podáváme s celozrnným chlebem.