Tuňákový salát s nudlemi
Suroviny
- 200 g Nudle skleněné
 - 400 g Tuňák v oleji
 - 200 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 - 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Mandle loupané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 810 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 1246.7 mg
 - Vláknina 10593 mg
 - Vitamín A 10593 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
 - 
                                3
Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
 - 
                                4
Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.