Pastevecká kaše s medem z Chvalšin
Suroviny
- 2 ks Jablka
 - 4 polévková lžíce Borůvky
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Ořechy lískové
 - 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 6 polévková lžíce Třešně
 - 6 polévková lžíce Višně
 - 16 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Jahody lesní
 - 8 polévková lžíce Ovesné vločky
 - 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 604.4 mg
 - Vláknina 20920 mg
 - Vitamín A 20920 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 570.5 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.
 - 
                                2
Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.
 - 
                                3
Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.