Francouzské roštěnky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Kapary
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 329 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 263.3 mg
  • Vláknina 8397.2 mg
  • Vitamín A 8397.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, které osolíme 1/2 lžičkou solí a zprudka po obou stranách opečeme v hrnci na 80 g rozpáleného másla. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme a za častého promíchání na mírném ohni dusíme 120 minut doměkka.

  • 2

    Měkké maso vybereme z hrnce. Do šťávy přidáme nakrájené kapary, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, zamícháme. Omáčku dochutíme soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci a na něm doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na malé kousky nakrájený celer. Zeleninovou směs podle chuti osolíme.

  • 4

    Teplé maso rozložíme na jednotlivé talíře. Přidáme kopeček dušené zeleniny, vše přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu