Slaný štrúdl
Suroviny
- 350 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 300 g Šunka drůbeží
 - 1000 g Listové těsto
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 8 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 183.6 mg
 - Draslík 94.4 mg
 - Vláknina 5535.8 mg
 - Vitamín A 5535.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou.
 - 
                                3
Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem.
 - 
                                4
Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou.
 - 
                                5
Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut.
 - 
                                6
Po upečení nakrájíme a servírujeme.