Čokoládové bábovičky s ořechy a ovocem
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
 - 200 g Kompot ananasový
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 40 g Ořechy vlašské
 - 130 g Cukr krupice
 - 370 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 30 g Cukr moučkový
 - 2.4 g Olej slunečnicový
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 špetka Sůl
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 161.3 mg
 - Vláknina 2685.6 mg
 - Vitamín A 2685.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky vložíme do misky, spolu s půlkou cukru a solí ušleháme na hladkou pěnu. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej a nakonec mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr, vše dobře promícháme. Bílky i zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy a promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou hmotou, zlehka ještě jednou zamícháme.
 - 
                                2
Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme je připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
 - 
                                3
Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem, posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.