Rybí kari s bambusem
Suroviny
- 100 g Cibulka jarní
 - 200 g Bambusové výhonky
 - 40 g Bazalka
 - 300 g Krevety tygří - loupané
 - 220 g Kokosový krém
 - 6 g Kari pasta
 - 600 g Filety z tresky tmavé
 - 500 ml Mléko kokosové
 - 40 ml Omáčka rybí
 - 40 ml Cukr třtinový
 - 1.77 ml Olej sezamový
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 ks Chilli paprička
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 874 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 78.8 mg
 - Draslík 753.8 mg
 - Vláknina 4190 mg
 - Vitamín A 4190 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.