Veganská rýže s dýňovou omáčkou
Suroviny
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Dýně
 - 300 g Rýže dlouhozrnná
 - 200 g veganská klobása
 - 70 ml Olej avokádový
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Kajenský pepř
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 149 mg
 - Vláknina 3345.4 mg
 - Vitamín A 3345.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!
 - 
                                2
Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.
 - 
                                3
Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.
 - 
                                4
Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.