Zavařené lečo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 1542.1 mg
- Vláknina 23133.3 mg
- Vitamín A 23133.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 470.5 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce povaříme. Nakonec ochutíme solí a odstavíme. Směs plníme do důkladně umytých zavařovacích sklenic.
-
2
Poté stačí sklenice uzavřít a zavařit dle běžného postupu.
-
3
Zavařené lečo skladujeme v chladné a tmavé místnosti.
Komentáře k receptu
- kvetush
- 15.08.2015 09:47:38
Recept jsem si vybrala protože počasí urychluje dozrávání naší zeleniny na zahrádce a tak jsem byla nucena zeleninu zpracovat. Zavařované lečo jsem doposud měla od své tchýně, jelikož jsem na zavařování neměla čas. Teď jsem na mateřské a tak hledám rychlé a snadné recepty pro zavařování ovoce a zeleniny. S receptem jsem velice spokojena, mohu jen doporučit. Já osobně jsem dělala toto lečo s 2 násobným počtem ingrediencí, abych zaplnila zavařovací hrnec.
Odpovědět