Tandorri z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 6 g Kmín celý
  • 6 g Zázvor celý
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 4 g Kurkuma
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 777.8 mg
  • Vláknina 2757.1 mg
  • Vitamín A 2757.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 3 cm velké kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme kmínem.

  • 2

    Přimícháme jogurt, sekaný zázvor, sekaný koriandr, kurkumu, papriku a utřený česnek. Promícháme a necháme marinovat 4 hodiny.

  • 3

    Maso grilujeme nad grilem po dobu 25 minut.

Komentáře k receptu