Marinovaná nezralá rajčátka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1579 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 779 mg
 - Vláknina 16966.4 mg
 - Vitamín A 16966.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.
 - 
                                2
Marinádu si uvaříme předem:
 - 
                                3
Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.
 - 
                                4
Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.
 - 
                                5
Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.
 - 
                                6
Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.