Marinované artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 458.2 mg
 - Vláknina 13878.2 mg
 - Vitamín A 13878.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky.
 - 
                                2
Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti.
 - 
                                3
Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí.
 - 
                                4
Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit.