Bylinková marináda
Suroviny
- 10 g Bazalka
 - 50 g Fenykl sladký - hlíza
 - 150 g Cibulka jarní
 - 10 g Pomerančová kůra
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 10 g Sůl
 - 20 g Cukr krupice
 - 500 g Cuketa
 - 500 g Lilek
 - 40 g Mrkev kořen
 - 250 ml Víno bílé
 - 750 ml Ocet vinný
 - 250 ml Olej olivový
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 595.9 mg
 - Vláknina 10784.7 mg
 - Vitamín A 10784.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svaříme víno s octem. Do směsi přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky a necháme ji vzkypět. Do studené směsi vmícháme olej a asi 1 kg zeleniny (fenykl, lilek, cukety, cibule) a marinujeme 2-3 dny nebo do směsi vložíme 1 kg rybího masa a necháme proležet 1 den.