Ořechové čatní
Suroviny
- 230 g Ořechy vlašské
 - 225 g Rajčata
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 0.5 polévková lžíce Chilli paprička
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 462.4 mg
 - Vláknina 10737 mg
 - Vitamín A 10737 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme suroviny. Nakrájíme nadrobno cibuli, zvlášť nadrobno nakrájíme česnek, nadrobno nasekáme vlašské ořechy, rajčata a chilli papričku.
 - 
                                2
Poté vložíme cibuli do pánve se středně rozehřátým olejem a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Dále přidáme česnek a opět mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme vlašské ořechy a necháme opražit.
 - 
                                3
Poté přimícháme 2 lžíce medu, chilli papričku, sůl, pepř, lžici octa a dobře promícháme. Za 2 minuty přimícháme rajčata a snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme půl hodiny až 40 minut.
 - 
                                4
Čatní můžeme servírovat hned anebo ho vložit do uzavřené nejlépe skleněné nádoby a v lednici uchovat několik dní.