Omáčka s bylinkami a pistáciemi
Suroviny
- 200 g Pistácie
 - 125 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 4 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 389 mg
 - Vláknina 7591.3 mg
 - Vitamín A 7591.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.
 - 
                                2
Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka.
 - 
                                3
Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.