Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 22.1 mg
 - Vláknina 2400.1 mg
 - Vitamín A 2400.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.