Marináda na maso z bílého vína
Suroviny
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 400.5 mg
 - Vláknina 3462.3 mg
 - Vitamín A 3462.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky omyjeme, nasekáme na jemno, česnek oloupeme, prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na jemno.
 - 
                                2
V míse promícháme zeleninu s olejem, přidáme podle chuti koriandr, muškátový oříšek, tymián, papriku, pepř a sůl. Vše zalijeme bílým víme, znovu důkladně promícháme.