Naložené sardinky v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 311.6 mg
 - Vláknina 17337 mg
 - Vitamín A 17337 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané sardinky opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Omytou feferonku nakrájíme na kousíčky. Nasekaný česnek a feferonku vhodíme do oleje a promícháme. Přidáme sůl a pepř. Vzniklou směsí přelijeme sardinky v misce. Přidáme k nim ještě stonky tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Necháme 2 hodiny marinovat a po čtvrthodinách ryby v marinádě obracíme.