Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1566 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 74.8 mg
 - Vláknina 933.5 mg
 - Vitamín A 933.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka.