Majonéza z lučiny, žervé nebo měkkého tvarohu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 7.3 mg
 - Draslík 3.8 mg
 - Vláknina 24 mg
 - Vitamín A 24 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lučinu rozšleháme s olejem, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru. Když je majonéza příliš hustá žředíme jí mlékem.
 - 
                                2
Dle použití volíme další chuťové přísady.