Citronová omáčka
Suroviny
- 50 ml Ocet vinný
- 250 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 83 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35.9 mg
- Vláknina 849.5 mg
- Vitamín A 849.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce dobře rozmícháme olej, sůl, mletý pepř, cukr, mletou papriku, utřený stroužek česneku, tekutý med, citrónovou šťávu, mletou skořici a nakonec pomalu vmícháme ocet. Dáme vychladit do chladničky. 
- 
                                2Zálivku používáme na zeleninové saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        