Grilované zeleninové špízy
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 400 g Kukuřice cukrová
 - 8 ks Cibule
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika zelená
 - 16 ks Houby čerstvé
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Bazalka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1491 mg
 - Vláknina 21297.2 mg
 - Vitamín A 21297.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.
 - 
                                2
Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.
 - 
                                4
Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.