Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 621.1 mg
 - Vláknina 4399.8 mg
 - Vitamín A 4399.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme salsu.
 - 
                                2
Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
 - 
                                3
Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
 - 
                                4
Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                5
Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.
 - 
                                6
Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.
 - 
                                7
Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě
 - 
                                8
Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.