Pěna z mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 67.4 mg
 - Draslík 77.4 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl.
 - 
                                3
V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit.
 - 
                                4
Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem.