Lososová pěna se smetanovým křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 249.8 mg
 - Draslík 553.4 mg
 - Vláknina 628 mg
 - Vitamín A 628 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.
 - 
                                2
Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.
 - 
                                3
Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.
 - 
                                4
Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.