Celerovofenyklový salát s hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 1053.1 mg
 - Vláknina 16375 mg
 - Vitamín A 16375 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru.